Home » Blog » Agenda » Klankmassage werkt helend
relaxatiemethode

Klankmassage werkt helend

door | 23 jun, 2021 | Agenda

Afgelopen weekend ben ik druk geweest met model Imme om in de praktijk foto’s te maken van de diverse massages. In het vorige bericht werd al meer duidelijk over de ontspanningsmassage waarbij verschillende opties zijn voor lichaamsmassages met verschillende soorten olie die de ontspanning van het lichaam ondersteunen.

Voor diegene die het spannend vinden als er directe aanraking plaatsvind, zijn de andere massages een uitkomst. Een klankmassage bestaat uit het ontvangen van een weldaad van klanken die door klankschalen van diverse formaten en toonhoogten, regenmakers, de hangpan, de (sjamanistische) trommel en prachtige andere instrumenten gecreëerd worden, op en rondom het lichaam.

Omring je met kalmerende klanken
De klankschalen zijn een prachtig objecten die je kunnen helpen bij meer innerlijke rust en ze ondersteunen bij het helen van pijn. Door afwisselend ritmisch en intuïtief bespelen van de klankschalen en drum, ontstaan er melodieën die aansluiten op de innerlijke emoties die jij op dat moment voelt. Het bespelen en luisteren naar de kalmerende klanken brengt rust in hoofd en lichaam.

Jezelf helen
Niet alleen het prachtige geluid heeft een positieve werking op je gemoedstoestand; de vibraties van de drum bevorderen de doorstroming van de energie in je lichaam. De combinatie van klanken en vibraties geeft je een gevoel van kalmte in jezelf. Het is dan ook een indrukwekkend hulpmiddel bij het herstellen van een burn-out, depressie of de verwerking van verdriet.  

Studies hebben aangetoond dat klanksessies kunnen leiden tot een verlaging van de bloeddruk, het ervaren van optimisme, verbetering van het concentratievermogen of verwerking van een rouwproces.

Voor het maken van een afspraak ben ik bereikbaar via mail of telefoonnummer 06-41286080. Een Klankmassage kan onderdeel zijn van de relaxatietraining of aangeboden worden in combinatie met andere complementaire zorg. 

 

Gerelateerde artikelen

Massages

Massages

De massages zijn weer te reserveren voor 30, 45, 60 of 90 minuten. Wil je een ontspanningsmassage van 30 minuten dan is massage van rug en benen de...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin