Selecteer een pagina

 

 

De 5 elementen als oerkrachten  

In mijn praktijk werk ik met de ayurvedische elementen die de basis vormen van al wat bestaat in de wereld. Al het grofstoffelijke is gemaakt uit vijf vormen oer-energie.

Ether wordt gezien als de drager van de andere vier elementen, de Lucht (de wind), het Vuur, het Water en de Aarde. Met deze werkvormen breng ik 5 natuurgerichte principes tot leven. 

LUCHT of wind staat voor prana, adem methoden en beweging brengen trilling teweeg. Wanneer je prana stil staat, er geen luchtigheid in je leven is of als je neerslachtig bent en een burn out ervaart kun je dat zelf creëren en “de wind weer door je hoofd laten gaan”. Met behulp van adem technieken en klankschalen maak je processen los in je lichaam of is het mogelijk om de wervelwind die je ervaart in je leven weer een beetje in perspectief te zien of in verhouding te krijgen. 

VUUR in jezelf losmaken door yoga en bewegingstherapie. Als je het even niet zelf lukt met behulp van energetische behandeling.
WATER is niet alleen bedoeld als voeding voor ons lichaam, het heeft drijfvermogen als kwaliteit in zich. We gebruiken alle kwaliteiten van water in onszelf om te reinigen, te zuiveren van dat wat we onnodige balast hoeven meedragen.
AARDE om jou te laten gronden, wortel te schieten en te groeien op de mat of de stoel. Psychosociale vaardigheden ontwikkelen om je krachtig te maken terwijl je in beweging blijft.

ETHER ondersteunt de balans tussen alle elementen. Psychosociale en intuïtieve therapie worden geïntegreerd ter ondersteuning van alle bovenstaande werkvormen om lichaam en geest, hart en ziel in het hele proces van veranderingen mee te nemen. Sociaal – emotionele, cognitieve, lichamelijke of motorische worden en zelfs medische aspecten worden hierbij onder de loep genomen.