About

Introductie 

 

Ik ben Yvonne; een sportief mens, moeder van een actieve zoon en eigenaar van Praktijk Yvonne van Helvoirt en Stoelyoga Den Haag. Van jongs af aan geinteresseerd in alles wat te maken heeft met water, sneeuw, bergen en bewegen. Gelukkig heb ik wel zitvlees, daarom startte ik met yoga na mijn HBO studie, alwaar ik de beginselen van bewegingsagogie onder de knie kreeg. Die combinatie is nu de basis voor mijn werk als bewegingsagoog en therapeut

Sinds 2018 ben ik via de BATC geregistreerd als natuurgeneeskundig therapeut en momenteel werk ik daarnaast als bewegingsagoog in de zorg op afdelingen somatiek en PG. Om op de hoogte te blijven van hedendaagse ontwikkelingen volg ik regelmatig bijscholingen en maak mijzelf zichtbaar op congressen  en collega’s in de zorg te informeren over het belang van stoelyoga als bewegingstherapie. Met deze kennis ondersteun ik mijn cliënten nog beter bij lichamelijke klachten en emotionele problemen. Soms sta ik op een podium om grote groepen mensen kennis te laten maken met stoelyoga en het belang van aangepaste yoga te verspreiden. 

De behandelingen in mijn praktijk bestaan uit een combinatie van werkvormen die zowel ontspanningsmethoden als beweegtherapie bevatten en worden afgestemd op de client . Het is mooi om te zien hóe ( eventuele) aanpassing van houding, naast verbetering van lichamelijke klachten,  veel positief effect heeft op emoties en stress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg mij op Social Media:

Hoe klanten mij ervaren

Yvonne geeft de instructies op een gezellige en gastvrije manier en toch wordt er veel bereikt in een sessie, het is geen babbelclub. Ze geeft duidelijk aan wat de bedoeling is van een houding en wat bereikt wordt met een strekking van benen of een draaing van de rug.

Yvonne benoemt het gewoon bij de naam en dat is niet zweverig of zielig maar gewoon recht voor zijn raap. Daardoor is het makkelijker om houdingen te onthouden en thuis zelf te starten met oefenen. Deze sessies helpen mij om even met mijn lichaam actief te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Yvonne laat je die energie ervaren en je gaat ontspannen weer naar huis.

Nannie den Hollander (79 jaar)

client

Ik ben altijd heel actief geweest en ga nog steeds graag kitesurfen. Het is voor mij moeilijk stilzitten en mijn rug is wel redelijk versleten dus ik moet rusten. Ik had enorme weerstand tegen de stoel. Het duurde even voordat ik begreep wat je op de stoel allemaal kunt bereiken om je lichaam tot rust te laten komen, kracht op te bouwen, de coordinatie te verbeteren én de balans weer te vinden tussen lichaam en geest.
Tony Howard (70 jaar )

client

Wil jij meer bewegingsvrijheid?

Jij bent niet je aandoening.

Praktijkinformatie

Yvonne is niet gebonden aan een plek en geeft de sessies op verschillende locaties in Den Haag en omgeving. Voor een individuele sessie komt Yvonne ook bij u thuis.