Over Mij

Mijn verhaal


I Preach what I teach!

Ik ben Yvonne; een sportief mens, moeder van een actieve zoon en eigenaar van Praktijk Yvonne van Helvoirt en Stoelyoga Den Haag. Van jongs af aan geinteresseerd in alles wat te maken heeft met water, sneeuw, bergen en bewegen. Gelukkig heb ik wel zitvlees, daarom startte ik met yoga. Eerst als onderdeel van opwarming of cooling down na het schaatsen, daarna met steeds meer ontspanning en meditatie. Dat bracht mij al snel terug naar de basis. Die basis werd regelmatig verstoord door mijn lage weerstandsniveau, veroorzaakt door congenitale hypothyreoïdie (chronische schildklier aandoening). Dit ervaarde ik zelf niet als storend, echter de manier waarop mijn omgeving daarmee omging wel. Zodoende leerde ik al jong dat er te veel nadruk gelegd op de nadelen van een medische indicatie terwijl ik als persoon zoveel andere mogelijkheden en potentie heb!

Het meerendeel van de maatschappijg stelt steeds hogere eisen in een steeds drukker wordende leefstijl. De kunst was om daar op eigen-wijze richting aan te vinden. Die visie zet ik ook door in mijn werk als ontspanning en bewegingstherapeut, dit heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Dat uit zich in het werk wat ik doe en de manier waarop ik werk. Ik doe wat ik zeg, wind er geen doekjes omheen! Ik geef je concrete handvaten om weer mogelijkheden te zien, voorbij de beperkingen of belemmeringen die je fysiek ervaart.

Als geen ander heb ik ervaren dat je zelf veel invloed hebt op hoe je je voelt. Ik voel mij 10 keer beter dan 10 jaar geleden omdat ik weet hoe ik dit zelf kan beinvloeden en neem jou ook graag mee op reis om je eigen pad uit te stippelen.

Door mijn eigen, positieve, ervaring met een gezonde lifestyle en dito beweegpatroon, ben ik mij gaandeweg gaan specialiseren met yoga als onderdeel van het therapeutisch werk. Sinds 2018 ben ik via de BATC geregistreerd als natuurgeneeskundig therapeut.

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen volg ik regelmatig bijscholingen of woon congressen bij om up to date te blijven. Zo heb ik de opleiding Medische Basiskennis voor therapeuten afgerond en ga naar trainingen om meer te leren over therapeutische yoga. Soms sta ik op een podium om grote groepen mensen kennis te laten maken met stoelyoga. Met deze kennis ondersteun ik mijn cliënten nog beter bij lichamelijke klachten en emotionele problemen. Hierbij speelt een luisterend oor een grote rol.

Mijn consulten bestaan uit een combinatie van werkvormen die afgestemd worden op de client . Het is mooi om te zien hóe ( eventuele) aanpassing van houding, naast verbetering van lichamelijke klachten,  veel positief effect heeft op emoties en stress.

Volg mij op Social Media:

Hoe klanten mij ervaren

Yvonne geeft de instructies op een gezellige en gastvrije manier en toch wordt er veel bereikt in een sessie, het is geen babbelclub. Ze geeft duidelijk aan wat de bedoeling is van een houding en wat bereikt wordt met een strekking van benen of een draaing van de rug.

Yvonne benoemt het gewoon bij de naam en dat is niet zweverig of zielig maar gewoon recht voor zijn raap. Daardoor is het makkelijker om houdingen te onthouden en thuis zelf te starten met oefenen. Deze sessies helpen mij om even met mijn lichaam actief te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Yvonne laat je die energie ervaren en je gaat ontspannen weer naar huis. Nannie den Hollander (79 jaar)

client

Ik ben altijd heel actief geweest en ga nog steeds graag kitesurfen. Het is voor mij moeilijk stilzitten en mijn rug is wel redelijk versleten dus ik moet rusten. Ik had enorme weerstand tegen de stoel. Het duurde even voordat ik begreep wat je op de stoel allemaal kunt bereiken om je lichaam tot rust te laten komen, kracht op te bouwen, de coordinatie te verbeteren én de balans weer te vinden tussen lichaam en geest. Tony Howard (70 jaar )

client

Wil jij meer bewegingsvrijheid?

Jij bent niet je aandoening.

Praktijkinformatie

Yvonne is niet gebonden aan een plek en geeft de sessies op verschillende locaties in Den Haag en omgeving. Voor een individuele sessie komt Yvonne ook bij u thuis.