Over mij

Laat ik mijzelf voorstellen: Ik ben Yvonne (47); Brabantse van origine, een actief mens, moeder van een sportieve zoon (13 jr) en eigenaar van Praktijk Yvonne van Helvoirt. Van jongs af aan geinteresseerd in alles wat te maken heeft met water, sneeuw, bergen en bewegen. Gelukkig heb ik wel zitvlees, daarom startte ik met de Hathayoga Docenten Opleiding na de HBO Bewegingsagogie. Die combinatie is de basis voor mijn werk als bewegingstherapeut in eigen praktijk.   

Sinds 2018 erkend als natuurgeneeskundig therapeut om naast de toepassing van Bewegingstherapie |Bewegingsagogie nog integrale werkmethoden toe te passen. Met de 5 natuurgerichte principes: Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche; de vijf natuurgerichte principes leiden tot een praktische en intrinsieke leidraad om de behandeling zo goed mogelijk op de client te laten aansluiten.   

Om op de hoogte te blijven van hedendaagse ontwikkelingen volg ik regelmatig bijscholingen,  geef workshops op congressen en werk mee aan projecten om integrale zorg te stimuleren en actief te blijven leren in het werkveld. Inmiddels ben ik al vele jaren als stoelyoga specialist actief en geef trainingen zoals de door mijzelf ontwikkelde en erkende bijscholing Stoelyoga Masterclass. Dit is een docenten training voor yoga- en vakdocenten. Al enkele jaren ben ik actief als Accessible Yoga docent en ambassadeur om aangepaste yoga te geven aan iedereen ongeacht hun aandoening of achtergrond.  

Momenteel werk ik daarnaast in de ouderenzorg om revalidatie en krachttraining te bieden op  somatische en psychisch geriatrische afdelingen als onderdeel van een multidisciplinair team om de beste (integrale) zorg te bieden aan ouderen.  Daarnaast ben ik geïntrigeerd geraakt door de werking van het zenuwstelsel om de relatie tussen fysieke klachten en stress reacties te begrijpen via de Polivagaal theorie van Dr Stephen W. Porges.  Hoewel er meerdere systemen betrokken zijn bij het polyvagale systeem, bied het mogelijkheden om chronische pijn, trauma en bewegingstherapie te combineren tijdens één behandelingsproces. 

Ons lichaam functioneert tenslotte als een geïntegreerd systeem: motorisch, emotioneel, cognitief en autonoom, en komt soms maar traag tot rust. Mensen met pijn kunnen die rust niet voelen, ze willen weg van de pijn vandaan. Dit kan ervoor zorgen dat we mentaal en fysiek helemaal “off line” raken. Door  bewegingstherapie worden vele oefeningen aangeboden om hiermee om te gaan. De Polyvagaal theorie biedt theoretische ondersteuning om al deze samenwerkende systemen te begrijpen en om het gedrag te veranderen. Het is wetenschappelijk onderlegd en toepasbaar voor therapeuten in eigen praktijk, wat het relatief eenvoudig maakt om de processen tijdens de behandeling te ondersteunen. Daar teken ik voor. Jij ook? 

Volg mij op Social Media:

Hoe klanten mij ervaren

Yvonne geeft de instructies op een gezellige en gastvrije manier en toch wordt er veel bereikt in een sessie, het is geen babbelclub. Ze geeft duidelijk aan wat de bedoeling is van een houding en wat bereikt wordt met een strekking van benen of een draaing van de rug.

Yvonne benoemt het gewoon bij de naam en dat is niet zweverig of zielig maar gewoon recht voor zijn raap. Daardoor is het makkelijker om houdingen te onthouden en thuis zelf te starten met oefenen. Deze sessies helpen mij om even met mijn lichaam actief te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Yvonne laat je die energie ervaren en je gaat ontspannen weer naar huis.

Nannie den Hollander (79 jaar)

client

Ik ben altijd heel actief geweest en ga nog steeds graag kitesurfen. Het is voor mij moeilijk stilzitten en mijn rug is wel redelijk versleten dus ik moet rusten. Ik had enorme weerstand tegen de stoel. Het duurde even voordat ik begreep wat je op de stoel allemaal kunt bereiken om je lichaam tot rust te laten komen, kracht op te bouwen, de coordinatie te verbeteren én de balans weer te vinden tussen lichaam en geest.
Tony Howard (70 jaar )

client

Wil jij meer bewegingsvrijheid?

Jij bent niet je aandoening.

Praktijkinformatie

Yvonne is niet gebonden aan een plek en geeft de sessies op verschillende locaties in Den Haag en omgeving. Voor een individuele sessie komt Yvonne ook bij u thuis.