Bewegingsadvies & Ontspanning

u

Heb jij ook pijn door ontstekingen, operatie of een blessure?

Ervaar jij beperkte kwaliteit van leven door je pijn, kan je bijna niet functioneren omdat je zoveel last hebt?

u

Heb jij ook last van meerdere klachten? 

Wat doe je als je lichaam anders reageert dan je gewend bent? Dat je zo moe bent of gestresst dat je niet meer optimaal kunt functioneren? 

u

Voel jij je ook beperkt in je bewegingsruimte?

Voel je dat je letterlijk niet meer vooruit komt? Dat je vast zit in je lijf? En dat je lichamelijke klachten je leven bepalen?

Reageer je anders dan je gewend bent? 

Merk jij dat je meer energie zou willen en dat je niet einde van de dag helemaal kapot op de bank alleen nog maar tv wil kijken.

Merk jij dat je leven wordt beheerst door je pijn en dat je je daardoor je onbegrepen voelt en je ook soms schaamt?

Merk jij dat je niet meer lekker in je vel zit, dat je lichaam je tegen houdt met de dingen die jij zou willen doen?

“Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij ontspanning en herstel 

door de balans te laten ervaren tussen body en mind, hart én ziel .”

 

Professional en ervaringsdeskundige 

Al bijna 30 jaar ben ik actief met het begeleiden van mensen tijdens sport en beweeg activiteiten. Inmiddels verzorg ik diverse workshops, bied trainingen aan en individuele behandelingen met yoga als onderdeel van de praktijk. Sinds 2008 als specialist in het aanbieden van stoelyoga en vanaf 2018 ambassadeur en docent voor het Accessible Yoga Network.

E

Specialist adem en ontspanningsmethoden met de stoel

E
Lichaamsgerichte bewegingstherapie
E

Ervaringsdeskundige 

E

Diversiteit van clienten met (meervoudige) aandoening(en)

Wil jij graag meer rust en ontspanning ervaren?

N

Wil jij ook meer energie?

Hoe fijn zou het zijn als je kunt doen wat je wilt.
N

Wil jij ook invloed op je pijnklachten?

Zou het niet geweldig zijn als je zonder afleiding de dag kunt afronden
N

Wil jij je ook weer lekker in je lichaam voelen?

Een leven vol geniet momenten waarin je weer lekker in je vel zit en kunt bewegen.

Ervaringen van collega’s 

Yvonne heeft ongelooflijk veel ervaring met aangepaste yoga. Ze prikkelt de creativiteit van andere docenten en ik heb daardoor meer zelfvertrouwen om zelf te gaan doceren.

Anne Christine Staals

Yogadocente, Ondernemer

Yvonne is deskundig, persoonlijk en inspirerende docent. Mireille Struik

Yogadocente, ondernemer

Wil jij in beweging blijven?

Ben je klaar met je klachten en overmatige spierspanning? Ben je klaar met ellendig voelen omdat je niet meer weet hoe het is om te ontspannen? Leer begrijpen waarom je lichaam protesteert en neem de controle terug over je lichaam en geest, hart en ziel.

Neem de regie terug over je levenslust! 

 

Als je je ellendig gaat voelen omdat je lichaam niet herstelt of ontspant dan heeft dat invloed op je dagelijks leven. Het is aan jou om te bepalen hoe je daarmee omgaat. Door te begrijpen waarom en wanneer je lichaam protesteert wordt het makkelijker inzicht te krijgen in de werking van jouw bewegingspatroon. Vanuit mijn expertise kijken we op een andere manier hoe jij ontspannen in beweging kan komen. Dit laat ik jou meteen ervaren!

Vergoeding

De behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door je aanvullende verzekering. Klik hier op een overzicht van zorgverzekeraars.

BATC

AGB Zorgverlenerscode: 90104648

Hoe wil jij je bewegingsvrijheid vergroten?

Wil jij weer in beweging komen met alle beperkingen die je ervaart en weet je niet hoe je moet beginnen? Somatische yoga en bewegingstherapie sluit aan bij jou eigen (wils)kracht om te bewegen binnen je eigen bewegingsruimte. We kijken daarbij naar alle mogelijkheden om jou de bewegingsvrijheid te behouden of vergroten. Eerst zal middels een kennismakings bekeken worden wat jij nodig hebt. Ik wil graag weten wie je bent, wat je motivatie is en wat je graag wil bereiken. Omwille van de duurzaamheid kies ik ervoor om clienten een traject aan te bieden. Ik wil je graag in beweging laten komen en de veranderingen laten zien die mogelijk zijn. Daarvoor is tijd en betrokkenheid nodig, ik neem je graag mee op reis en de weg ernaar toe bewandel je zelf!

Relax | Prijs op aanvraag

Vóór het kennismakingsgesprek hou je een bewegingsdagboek bij en vul je een vragenlijst in.

Tijdens het kennismakingsgesprek luister ik naar jouw klachten, doen we een aantal oefeningen of yogahoudingen en krijg je alvast praktische tips. We stellen doelen samen die haalbaar zijn, op korte en lange termijn.

Vanuit mijn professionaliteit als bewegingstherapeut, met stoelyoga als specialisatie, gaan we op onderzoek uit om van bewegingsbeperking naar bewegingsruimte te gaan.

Je gaat begrijpen waarom je lichaam protesteert. Welke gevolgen dit heeft, zowel geestelijk als lichamelijk, en leert hoe je weer in beweging komt met de mogelijkheden die je wel hebt!

Op basis van het kennismakingsgesprek starten we samen het traject. Je krijg je een persoonlijk bewegingsadvies. We gaan meteen aan de slag met oefeningen en ik leer je hoe je die kunt integreren in je dagelijkse activiteiten.

Tijdens iedere vervolgafspraak komen we meer in beweging. Ik kijk verder hoe je beweegt, hoe je ademt en ontspant. Heb je meer klachten? Ik biedt je oefeningen om te bewegen binnen jou eigen grenzen en hoe deze te bewaken. Je leert om te gaan met pijn en (val)angst en krijgt concrete handvaten om hiermee om te gaan.

We stellen samen vast of de doelen behaald zijn en hoe we de lange termijn doelen kunnen realiseren. Wat heb je daarvoor nodig?

Deze behandeling is gericht op bewegen in ontspanning. Hoe beweeg jij?

 • Heb je moeite of pijn tijdens het bewegen?
 • Wat doet dat met je?
 • Zou jij ook weer willen dat je beter kan ontspannen?
 • Wil jij graag je lichamelijk klachten herstellen of stabiel houden?
 • Heb jij ook de wens om ‘gewoon’ weer de dagelijkse taken te doen die je wilt doen?

Door te kijken naar jouw bewegingsruimte, klachten en levensstijl zie ik al snel welke mogelijkheden je nog hebt. Met mijn kennis help ik je zelf ervaren wat bij jou spanning veroorzaakt, waar bij jou de winsten te behalen zijn en hoe je deze optimaal kunt benutten.

Reset & Beweeg | Prijs op aanvraag

Om je nieuwe beweegvormen te laten beklijven gaan we de diepte in.

Je gaat verder met je dagboek om te beschrijven wat je fysieke reacties zijn van je lichaam, tijdens en na de oefeningen.

Heb jij een stok achter de deur nodig? Dan zorg ik voor de juiste motivatie.

We zoeken uit wat jij nodig hebt om zelf in actie te komen en de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Je leert wat je kunt doen om houdingen aan te passen en je beweeglijkheid te behouden.

Deze behandelingen zijn gericht op het (h)erkennen en herstellen van de bewegingsruimte. Welke beweegruimte heb je welke aanpassingen ga je toepassen en hoe?

 • Weet jij hoe je zelf beweegt?
 • Hoeveel plezier heb jij bij het bewegen?
 • Hoe herstel jij het best van pijn of een dipje?
 • Kun jij jezelf motiveren in beweging te komen?
 • Hoe ga jij mentaal om met je fysieke tegenslag?

Je gaat begrijpen waarom je lichaam reageert en leert wat de gevolgen zijn van je eigen klachten en beweegpatronen. Je gaat zelf ervaren welke aanpassingen je gebruikt of nodig hebt om optimaal te bewegen met mind, body hart & ziel!

Recharge & Relax 
| Prijs op aanvraag

Dit is een onderhoudspakket /abonnement waarbij je iedere maand een vast bedrag overmaakt om in actie te blijven ter verdieping van je beweegproces en mogelijk ter preventie voor andere klachten:

Groepssessie: wekelijks een stoelyoga of aquayoga les

sessie/behandeling: een keer in de twee weken of een per maand afhankelijk van duur van de sessie.

De betaling geschiedt middels een automatische overschrijving

Ik ben je beweegcoach tijdens deze periode voor een korte vraag.

Je kunt eventueel bellen tijdens het wekelijkse vragenuurtje als je meerdere vragen hebt of wanneer je persoonlijke ervaringen wil delen.

Om jezelf te blijven herinneren aan je herstel of het continueren van je bewegingsvrijheid is onderhoud nodig. Hoe doe jij dit het liefst?

 • Wat heb jij nodig om in beweging te blijven?
 • Op welke manier doe je dit het liefst?
 • Heb jij een stok achter de deur nodig?
 • Hoe integreer je nieuwe bewegingspatronen in je dagelijkse bezigheden?
 • Doe je dit met body, mind, hart & ziel?

Ik coach jou om de beweeg en gedragsveranderingen te laten beklijven. Ik motiveer je om te blijven bewegen op een manier die passend is bij je leefstijl.

De oefeningen helpen mij om even met mijn lichaam actief te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Yvonne laat je die energie ervaren en je gaat ontspannen weer naar huis.

Nannie den Hollander (79 jaar)

Client

Veel gestelde vragen / FAQ

Kan ik wel bewegen als ik pijn heb?
Ja bewegen is oke tot zover dat kan, ook bij pijn. Door een combinatie van bewegen en ademhalen is het mogelijk om de gevolgen van pijn enigszins te leren doseren. Ik kan je leren hoe je dat doet.
Is yoga geschikt voor iedereen?
Iedereen kan aan yoga doen binnen de eigen grenzen. Ieder mens kan op eigen wijze meedoen en aanpassingen (leren) maken. Ontdek je dat yoga niet bij je past dan verwijs ik je graag door naar een andere specialist.
Ik kan niet ontspannen, hoe leer ik dat?
Ik geef je concrete oefeningen en leer hoe je je spieren gebruikt om het verschil te ervaren tussen inspanning en ontspanning.

Klik hieronder om u direct aan te melden voor ontspanning en bewegingstherapie. Invullen en verzenden scheelt u bij de eerste afspraak administratietijd. Na aanmelding neemt de therapeut zo spoedig mogelijk contact met u op.